АртқаБҰЛ НЕ?ӘРЕКЕТ ЕТУ МЕХАНИЗМДЕРІ ҚОЛДАНУ АЯСЫДОЗАЛАНУЫЖАНАМА ӘСЕРЛЕРІҚАРСЫ КӨРСЕТІМДЕРІӨЗАРА ӘСЕРЛЕСУІНАРЫҚТА БЕРІЛУІБұл не? • Түзілуі:Наттокиназа — пісірілген соя бұршақтары – дәстүрлі жапон өнімі наттодан Bacillus subtilis ферменттелген бактерияларымен бөлініп алынатын фермент (ақуыз). • Классификациясы:Наттокиназа серинді протеазаға жатады, бірақ, атауына қарамастан, киназа емес. • Ашылуы:1980 жылы жапон зерттеушісі Хироюки Суми ашқан, ол қан ұйындысының түзілуінде қатысатын ақуыз – фибринді ерітуге наттоның қабілетін анықтаған. • Әрекет ету механизмі:Наттокиназа фибринді және оның
- Инозитол
- Мырыш