АртқаБҰЛ НЕ?ҚОЛДАНУ АЯСЫЖАНАМА ӘСЕРЛЕРІДОЗАЛАНУЫТАҢДАУ КРИТЕРИЙЛЕРІНАРЫҚТАҒЫ САППЛЕМЕНТТЕР Бұл не? Сульфорафан — брокколи секілді айқас гүлді көкөністерде болатын глюкорафаниннен мирозиназа ферменті әсерімен түзілетін биологиялық белсенді қосылыс. Өсімдік тіндері зақымданған кезде (мысалы, кескенде немесе шайнағанда) мирозиназа әрекет етіп, глюкорафаниннің сульфорафанға айналуына ықпал етеді. Маңызды: сульфорафанды глюкорафанин сульфорафанының ізашарының тағамдық көздері болатын брокколимен немесе брокколи өскіндерімен шатастыруға болмайды. Сондай-ақ, индол-3-карбинол секілді айқас гүлді көкөністермен де шатастырмаған жөн. Көздері: глюкорафаниннің
- Мырыш
- Женьшень